KAJ JE LUTINA?

Lutina je organski material za korekcijska stekla, ki filtrira 94 % visokoenergijske UV svetlobe (med 400 nm in 420 nm). Ti visokoenergijski UV žarki lahko sprožijo škodljive procese v očesu (oksidativni stres ) in potencialno ogrozijo prihodnje zdravje naših oči, vključno z degeneracijo makule in sivo mreno.

Lutein je v naših očeh, ki jih ščiti pred UV žarki. Na žalost se sčasoma in zaradi slabega življenjskega sloga in prehrane lahko količina luteina, ki jo imamo, zmanjša in naše oči niso več tako dobro zaščitene pred UV žarki. Material Lutina pomaga zaščititi lutein v makuli s filtriranjem škodljivih UV žarki. Tako izboljšujemo naše zdravje oči. Ta vznemirljivi nov material je na voljo tako za očala na daljavo kot za očala za branje.
Izbira stekla lutina pomeni drastično zmanjšanje količine skodljive modre svetlobe, ki doseže oko, kar zagotavlja daljšo življensko dobo mrežnice in luteina, ki ga vsebuje.

Poskrbi za svoje oči in obišči našo Optiko Tom, kjer ti bomo strokovno svetovali, kaj je za vaše oči najboljše.

Na izbir imamo več tisoč korekcijskih okvirjev priznanih blagovnih znamk. Vaša očala pa so izdelana kvalitetno in v najkrajšem času.

Naročite se lahko preko  info@optikatom.com ali nas pokličete 05 730 47 70  / 041 444 882.

Lahko pa se naročite preko spletnega obrazca NAROČI SE NA PREGLED.

Dostopnost