Naroči se

Naročite se na pregled vida

VSAK ČETRTEK

od 9. do 16. ure.

Izberite svoj termin in se naročite na pregled:

december 2023
pon tor sre čet pet
272829301
45678
1112131415
1819202122
2526272829

Kaj morate vedeti pred pregledom vida?

S seboj prinesite očala, ki jih uporabljate.
Le tako lahko primerjamo staro dioptrijo z novo, pravkar izmerjeno, in ugotovimo razliko v očalih. Glede na stara očala svetujemo pri izbiri primernega okvirja in stekel, sploh pri višjih dioptrijah, ter izdelamo očala z ličnimi in tankimi stekli, ki vam pristajajo. Z osebnim pristopom in strokovnostjo se bomo potrudili in vam svetovali.

Povejte, ali imate težave z očmi.
Če slabo vidite, se vam blešči, če se pojavlja bliskanje ali omejeno vidno polje, informacije ne zamolčite. Vsi našteti podatki dr. Emilu Oblaku, specialistu optometristu, pomenijo pomembno iztočnico za določitev dioptrije in podrobnega pregleda očesnega ozadja.

Za kakšen namen boste uporabljali očala?
Informacija o namenu uporabe očal in vaš življenjski slog sta ključna za dober nasvet, kakšno vrsto stekel in okvir izbrati. Različne vrste in materiali stekel so namenjeni različni uporabi. Če vas moti svetloba, svetujemo foto občutljiva stekla, ki potemnijo pri sončni svetlobi in nevtralizirajo bleščanje. Če večino časa preživite v pisarni, svetujemo stekla za pisarniško delo. Če potrebujete očala za daleč in blizu, običajno svetujemo progresivna stekla, ki vas odrešijo menjavanja očal. Ni več nepotrebnega menjavanja očal za daleč in posledično potem iskanja v torbici očal za bližino. To so le nekateri primeri, glede na vaše potrebe bomo poiskali najprimernejša stekla in okvir.

Na dan pregleda ne nosite kontaktnih leč.
Tudi če kontaktne leče uporabljate vsak dan, na pregled vida pridite z očali (ali brez očal, če jih nimate). Le tako lahko izmerimo točno dioptrijo.

Kako se preko spletnega obrazca naročite na pregled vida. Postopek si lahko ogledate v videu.

Dostopnost