URŠKA SVETUJE: Kako prepoznaš dobrega optika?

Dober optik ponuja kakovosten pregled vida, pestro izbiro očal, strokovno pomoč pri izbiri na podlagi izkušenj in servis oziroma popravilo v primeru poškodb očal.

Si se kdaj vprašal/-a, kam na pregled vida in po očala?
Pričakuješ kakovostno obravnavo z možnostjo pogovora o svojih težavah z očmi in svetovanje, kaj je v tvojem primeru najbolje narediti?
Kot optik-tehnik ti svetujem pazljivost pri izbiri izvajalca pregleda vida, posebno pozornost nameni strokovnosti osebja in storitve.
V naši optiki ti bo svetoval izobražen kader. Smo mojstri očesne optike, pregled oči pa bo opravil mednarodno priznani optometrist dr. Emil Oblak.
Svetujem ti, da se pri izbiri izvajalca pregleda in optike odločiš za tisto, kjer nisi le številka v čakalni vrsti in si zate vzamejo čas.
Pravico imaš postaviti vprašanje glede zdravja svojih oči in nanj prejeti razumljiv odgovor.

Kaj pa izbira okvirja?
Vem, da se izgubiš, ko zagledaš več tisoč razstavljenih očal in ne veš kje bi začel/-a. Moja naloga je, da ti pomagam pri izbiri.
Vedno postavim mnogo vprašanj, ker me zanimajo tvoje želje in pričakovanja. Bi kovinska ali plastična? Jih boš nosil/-a stalno ali samo občasno? Bi želel/-a boj temna, svetla ali barvna? Velika ali majhna … Pri izbiri je treba upoštevati tudi barvo kože (armonocromia) in obliko obraza.
Za udobnost pri nošenju je zelo pomembno, kako se očala prilegajo nosu.

Kaj pa stekla?
O steklih se vedno pogovorimo in skušamo najti najboljšo rešitev za tvojo dioptrijo. Če je treba, jih tudi stanjšamo. Izbranemu okvirju prilagodimo izbiro tipa stekel za različne namene.
Očal ne menjujemo vsak mesec in če bi želel/-a, da z njimi dobro vidiš dlje časa, ti svetujem stekla s kakovostnimi nanosi, ki preprečijo bleščanje (3-letna garancija na antirefleks). Pred izdelavo očal zarišemo tako zenično razdaljo kot višino vgradnje optičnega centra. To je zelo pomembna meritev, ki vpliva na ostrino vida.

Včasih se očala tudi zlomijo, zato bi morala imeti vsaka dobra optika tudi tehnično storitev – servis, kjer je mogoče stekla s tvojih starih očal montirati v nov okvir v istem dnevu.
V naši optiki servisiramo tudi očala kupljena drugje.
Izdelana očala ti prilagodimo tako, da ne padajo in hkrati ne tiščijo.

Zagotavljamo strokovno izvedbo pregleda vida, kakovostne očalne leče in okvirje ter strokovno svetovanje. Vse našteto je razlog, da ti v Optiki TOM nudimo 100 % garancijo zadovoljstva.

Na pregled vida se lahko naročite preko  info@optikatom.com ali nas pokličete 05 730 47 70  / 041 444 882.

Lahko pa se naročite preko spletnega obrazca NAROČI SE NA PREGLED.

Dostopnost