fbpx
Od ponedeljka do petka od 8.30 do 12.00 in od 13.00 do 17.30

Korekcijska očala

Imate tudi vi težave z zamegljenim vidom pri gledanju na daljavo? Ali pa so vaše roke prekratke in imate težave z ostrenjem slike v bližini in branjem? Potem potrebujete ena od korekcijskih očal. Pri izbiri očal je izredno pomembna pravilno izmeriti dioptrijo in morebitni astigmatizem, ter izbrati ustrezen okvir, ki pristoji vašemu obrazu.
Ocala_za_daljavo

Očala za daljavo

Če je vaš vid zamegljen in neoster v daljavi, potrebujete očala za daljavo. Taka očala se najprej začnejo uporabljati pri vožnji, za gledanje televizije, v kinu, gledališču in za vsa opravila, kjer gledamo v daljavo.
Neoster vid v daljavi korigiramo s konveksnimi ali konkavnimi korekcijskimi stekli in po potrebo s cilindričnimi stekli. Taka stekla imenujemo enožariščna.

Pregled vida, sončna očala

Bralna očala

Če so vaše roke prekratke in ne uspete izostriti slike pri branju, potrebujete bližinska ali bralna očala. To so očala s »plus« dioptrijo. Navadno izberemo manjše okvirje, ki se nosijo na koncu nosu, da pri gledanju v daljavo dioptrija za bližino ne moti daljinskega vida. Tudi pri teh očalih se uporabljajo enožariščna stekla.

Pregled vida, sončna očala

Progresivna očala

Če je vaš vid zamegljen tako v daljavi kot pri branju in v bližini, potrebujete očala, ki korigirajo vid v vseh smereh gledanja. Progresivna očala so primerna za aktivne ljudi, ki želijo dobro videti tako pri vožnji avtomobila kot pri delu z računalnikom in branju. Pri progresivnih očalih se dioptrija postopoma spreminja po celotnem steklu in omogoča oster vid na vseh razdaljah gledanja. Pri progresivnih očalih uporabljamo progresivna oziroma večžariščna stekla.

Bifokalna_ocala

Bifokalna očala

Bifokalna očala so, podobno kot progresivna očala, namenjena korekciji vida tako na daljavo kot v bližini. Pri bifokalnih očalih je daljinsko območje izdelano po celotnem vrhnjem delu stekla. V spodnjem bližinskem delu pa je vgrajen dodatek (lunica), ki omogoča oster vid na blizu.

Prostorska_delovna_ocala

Prostorska – delovna očala

Uporabnike bralnih očal, ki berejo na razdalji 40 cm in očal ne snamejo za gledanje na daljavo, očala motijo pri gledanju na daljavo. V takem primeru uporabimo prostorska ali delovna očala, ki omogočajo naravno gledanje pri delu za mizo in v prostoru. Takšna očala imajo široko bližinsko vidno polje za branje in delo z računalnikom in udobno polje za srednjo razdaljo gledanja (do 4 metre). Svetujemo jih ob delu v pisarni in za računalnikom.

Ferre
Guess
Woodsy
Jisco
Diesel
Gucci
Oakely
Etina

Sončna očala

Sončna očala niso le modni dodatek, ampak so zelo pomembna zaščita oči pred bleščanjem in škodljivimi UVA in UVB žarki. V Optiki Tom najdete široko izbiro sončnih očal za različne namene; za vsakdanjo rabo, vožnjo avtomobila, športne aktivnosti, kolesarjenje, vodne športe, alpinizem, golf, potapljanje … Izdelamo vam tudi sončna očala z vašo dioptrijo.
Jisco
Diesel
MaxMAra
Moramaii
carrera
Guess
Gucci
Oakely

Otroška očala

Otroci so kljub majhnosti in mladosti zahtevni uporabniki očal. Otroška (korekcijska ali sončna) očala morajo biti udobna in vzdržljiva. Prav zato so okvirji otroških očal, ki jih najdete v Optiki Tom, izdelani večinoma iz mehkih, a vzdržljivih materialov.
Woodsy
Diesel
Oakely
Guess
Adidas
carrera
Moramaii
Etina

Športna očala

Povejte s katerim športom se ukvarjate, mi pa bomo našli očala za vas. Naj bodo kolesarjenje, vodni športi, alpinizem, golf, potapljanje, smučanje ali kaj drugega … primerna očala so pri nas zagotovo na
zalogi. Ljubezen do športa in gibanja je botrovala tudi odločitvi za ponudbo potapljaških mask z dioptrijo, smučarskih očal z dioptrijo ali dioptrijskih nastavkov za smučarska očala.
Jisco
carrera
Moramaii
Woodsy
MaxMAra
Oakely
Guess
Etina