Kontaktne leče: kdaj in kako jih uporabljamo?

Pred prvo uporabo kontaktnih leč je obvezen pregled vida, ki ga lahko opravite v Optiki Tom. Preglede pri nas izvaja izkušeni optometrist dr. Emil Oblak, priznani strokovnjak za optometrijo. Glede na vid in zdravje oči predpiše leče, ki vam najbolj ustrezajo, s pravilno ukrivljenostjo in premerom, da bodo služile namenu  in bodo udobne.

Na trgu je več proizvajalcev, vsake leče imajo svoje karakteristike, zato je pogosto treba preizkusiti več vrst leč, preden najdete ustrezne. Ob prvem vstavljanju leč vas spremljamo  v Optiki Tom, pokažemo, kako lečo vstavite in odstranite, hkrati pa vam predstavimo, kako leče negovati in jih varno uporabljati. Pri preizkušanju leč naj bodo te v očeh vsaj deset minut. V tem času se lahko prepričate, ali so dovolj udobne. Morda boste morali preizkusiti več parov leč, preden boste našli za vas najprimernejše.

Zadovoljni uporabniki leč, ki jih spremljamo v Optiki Tom, povedo, da vstavljanje in odstranjevanje leč hitro preide v navado. Ob tem pa ne smete pozabiti na dodatno skrb, ki je z očali nimate: leče lahko ob predpisani negi uporabljate le predpisano časovno obdobje.

Med mehkimi kontaktnimi lečami poznamo:

  • dnevne, ki jih isti dan po uporabi zavržete,
  • 14-dnevne, ki jih lahko od odprtja uporabljate do 14 dni in
  • mesečne, ki jih lahko uporabljate mesec dni od odprtja.

Se vam poraja vprašanje, kakšne leče zbrati? Odgovor ni enoznačen. Oglasite se v Optiki Tom, z veseljem poskrbimo za uporaben nasvet.

Dostopnost