S kontaktnimi lečami ne smemo nadomeščati očal

Vedno več posameznikov, ki za dober in oster pogled potrebujejo očala, posega tudi po kontaktnih lečah. Razlog se glede na izkušnje, ki jih imamo v Optiki Tom,  skriva v njihovi priročnosti, predvsem pri športnih aktivnostih, ker ne lezejo z nosu in omogočajo brezskrbno gibanje brez bojazni, da bi pri aktivnostih očala poškodovali.

Kontaktne leče omogočijo jasen vid v celotnem vidnem polju, premikajo se skupaj z očmi, pri lečah ni odsevov, ki se lahko pojavijo pri uporabi očal, prav tako vam leč dež ne more poškropiti in se ne zameglijo, ko pozimi vstopite v topel prostor. Predvsem predstavnice nežnejšega spola nam pogosto povedo, da jim kontaktne leče omogočajo naravnejši videz in menjavo več sončnih očal.

Naše izkušnje kažejo, da uporabniki leč pogosto pozabljajo, da so kontaktne leče medicinski pripomoček. To v splošnem pomeni dvoje:

  • kontaktne leče se morajo prilegati očem in ustrezati potrebam vida, zato jih mora predpisati očesni strokovnjak.
  • pri uporabi kontaktnih leč moramo upoštevati omejitve, ki jih strokovnjaki predpisujejo pri njihovi uporabi. Kontaktne leče ne morejo in smejo nadomestiti očal, ampak lahko njihovo uporabo le dopolnjujejo.
Dostopnost