Zakaj se športniki odločajo za bifokalna očala?

Športna očala z dodanimi bližinskimi segmenti so namenjena vsem, ki potrebujejo bližinsko dioptrijo. Po 40. letu starosti se namreč oko ne zmore več  fokusirati na vse, kar gleda na blizu. Z izdelavo bližinskih segmentov, kot jih prikazujejo fotografije, lahko izboljšamo vid ne le pri športnih očalih, ampak tudi pri  zaščitnih in sončnih očalih.

ŠPORTNA OČALA – Bližinski dodatki pri različnih športni aktivnostih ali pri treningih omogočajo oster vid pri, na primer, pogledu na uro, navigacijo ali telefon. Pri teku, denimo, tekač lažje spremlja srčni utrip, čas, razdaljo, pri kolesarjenju pa bližinski dodatki omogočajo nemoten in jasen pogled na navigacijo in lajšajo branje zemljevidov. Ker omogočajo jasen pogled, pogled na merilno napravo športniku vzame manj časa, zato mu zagotavljajo osredotočenost na športno aktivnost in tudi večjo varnost.

ZAŠČITNA OČALA z bližinskim dodatkom nudijo zaščito oči pri različnih opravilih, zagotavljajo boljši vid na blizu in s tem večjo varnost pri delu.
SONČNA OČALA z bližinskim dodatkom so primerna predvsem za branje knjig ob morju, saj s sončnimi očali očem zagotovimo zaščito pred bleščanjem in UV žarki.
Dostopnost