Očala s progresivnimi stekli – jih res preprosto kupim in nosim?

V primerih, ko je vaš vid zamegljen tako v daljavi kot pri branju, potrebujete očala z vgrajenimi progresivnimi očalnimi lečami, ki korigirajo vid v vseh smereh gledanja. Progresivne očalne leče so primerne za vse uporabnike očal, ki imajo željo imeti ena sama očala, ki zadovoljijo njihove potrebe po dobrem vidu, tako pri vožnji z avtomobilom, delu z računalnikom kot pri branju.

Struktura progresivnih očalnih leč je takšna, da se korekcija – dioptrija po celotni površini očalne leče spreminja skladno s potrebami uporabnika. Takšen način zgradbe očalne leče  omogoča dober in oster vid na vseh razdaljah gledanja.

Na kaj moramo biti pozorni, ko se odločamo za progresivna očala?

  • Pravilna meritev dioptrije – Ta, prvi korak pri naročanju progresivnih očal, je ključnega pomena, saj brez pravilno izmerjene dioptrije in natančno izmerjenih vgradnih parametrov (zenične razdalje, vgradne višine, naklona nošenega okvirja, obraznega kota okvirja, verteksa) ne boste videli dobro oziroma ne boste deležni vseh prednosti progresivnih očal.
  • Izbira očalnih leč glede na življenjski slog – Življenjski slogi posameznikov se lahko močno razlikujejo. Temu primerno so prilagojene tudi različice progresivnih očalnih leč. Če ste, na primer, poklicni voznik, potrebujete povsem drugačne očalne leče, kot če večino časa preživite v pisarni pred računalnikom. Dober optik bo pred izbiro ustreznih očalnih leč želel vedeti več o vašem življenjskem slogu, delu, ki ga opravljate in športih, ki so vam blizu. Na ta način boste skupaj z njim izbrali očalno lečo, ki bo resnično ustrezala vašemu življenjskemu slogu in izkusili vse prednosti, ki jih prinašajo sodobna progresivna očala.
  • Natančna izdelava – Progresivne očalne leče so izdelane po meri, za vsakega uporabnika posebej. Prilagojena so načinu nošenja in vgrajena glede na specifičnost posameznika, podobno kot po meri rojena obleka. Prav zato mora biti vgradnja takšnih stekel natančna in skrbno premišljena, saj zagotavlja kakovostno uporabniško izkušnjo in dober vid.

OPTIKA TOM – GARANCIJA KAKOVOSTI IN ZADOVOLJSTVA

Temeljit pregled vida in vrhunski optometrist (preglede opravlja dr. Emil Oblak, dr. optometrije)  zagotavljata pravilno in natančno meritev dioptrije. Nabor kakovostnih okvirjev, izbira vrhunskih očalnih leč in strokovna izdelava omogočajo, da bodo vaša očala dobro in dolgo služila svojemu namenu.  Sledenje trendom in strokovno svetovanje pri izbiri očal glede na vaš življenski slog zagotavljata očala po vaši meri. Ker verjamemo v svoje znanje in strokovnost, ponujamo 100 % garancijo zadovoljstva. V nasprotnem primeru vam vrnemo denar.

Pregledi vida: vsak četrtek med 9. In 16. uro. Rezervirajte svoj termin ali na tel. št. 05 730 47 70.

Prispevek je bil objavljen tudi avgustovski številki Kraškega obzornika, preberete ga lahko TUKAJ.

Dostopnost