KAJ JE ASTIGMATIZEM?

 

Najprej želimo povdariti: astigmatizem ni bolezen!

 

Astigmatizem je pogosta napaka očesa, ki lahko povzroči zamagljen in popačen vid na vseh razdaljah. Mogoče ste na svojem receptu že prebrali izraza »imeti cilinder« ali »korekcija s cilindrom«. Ko ljudje govorijo o »cilindrih« se ti dejansko nanašajo na astigmatizem. Aatigmatizem nastane, ko je bodisi sprednji del očesa (roženica) ali leča znotraj očesa nepravilne oblike. Ljudje z astigmatizmom tudi pri nošenju običajnih (sferičnih ) očal ali kontaktnih leč vidijo predmete malce zamegljeno ali nejasno ( podaljšane ali raztegnjene). Ljudje z astigmatizmom so lahko kratko in daljnovidni istočasno. To lahko moti njihove vsakdnaje aktivnosti, od branja na blizu do gledanja v daljavo.


­Preglede vida opravljamo vsak četrtek od 9:00 do 16:00.

Pri nas ste na vrsti v enem tednu in ob dogovorjenem času, brez čakanja v čakalnici. Naročila sprejemamo po telefonu 05 730 47 70 / 041 444 882, na e-mail: info@optikatom.com ali preko spletnega obrazca NAROČI SE NA PREGLED.

Zagotavljamo strokovno izvedbo pregleda vida, kakovostne očalne leče in okvirje ter strokovno svetovanje. Vse našteto je razlog, da vam v OPTIKI TOM nudimo 100 % garancijo zadovoljstva.

 

Dostopnost