Za vsak življenjski slog se očala najde

Natančen pregled vida je osnova za jasen vid in zdrave oči, sodobna tehnologija na področju korekcije vida in osebno svetovanje pa omogočata prilagoditve očal z dioptrijo življenjskemu slogu posameznika. Tistim, ki veliko časa preživite na prostem ali v gibanju, običajno svetujemo drugačna očala kot tistim, ki dobršen del dneva preživite za računalnikom. Če potrebujete očala tako za blizu kot za daleč, se lahko neprijetnemu menjavanju očal izognete s progresivnimi očali, ki nudijo vse prednosti različnih dioptrij znotraj istega stekla. Pri teh očalih razmejitvena linija med dioptrijama ni ostra, ampak se spreminja postopoma.

Posebno pozornost v vseh 15 letih delovanja namenjamo tudi športnikom. Športna očala lahko s pravo izbiro okvirjev in stekel prilagodimo športnim aktivnostim, zato nas očala pri, na primer, teku, kolesarjenju, jadranju, kajtanju, potapljanju ali smučanju ne ovirajo, ampak omogočajo pregledno vidno polje.

 

Kaj pa kontaktne leče?

Kontaktne leče omogočijo jasen vid v celotnem vidnem polju, premikajo se skupaj z očmi, pri lečah ni odsevov, ki se lahko pojavijo pri uporabi očal, prav tako vam leč dež ne more poškropiti in se ne zameglijo, ko pozimi vstopite v topel prostor.  Ker so kontaktne leče medicinski pripomoček, jih mora predpisati očesni strokovnjak in je zanje potreben poseben pregled vida. Glede na vid in zdravje oči optometrist predpiše leče, ki vam najbolj ustrezajo, s pravilno ukrivljenostjo in premerom, da bodo služile namenu in bodo udobne. Pri uporabi kontaktnih leč moramo upoštevati omejitve, ki jih strokovnjaki predpisujejo pri njihovi uporabi. Kontaktne leče ne morejo in smejo nadomestiti očal, ampak lahko njihovo uporabo le dopolnjujejo.

 

Naročite se na pregled, skupaj poiščimo rešitev, ki vam bo najbolj ustrezala!

Dostopnost